Nagyvászon és Hangszóró

Nagyvászon és Hangszóró

A hétvégi házi feladatod - Kampókéz (1992)

2024. augusztus 02. - Faszi, a Filmes Fenegyerek

Hát eljött az a péntek, amikor kiosztom az első ház feladatodat a hétvégére. Ez lesz az a film, amiről jövő héten minden nap dumálni fogunk, szóval akkor is vesd rá magad, ha már láttad. Tapasztalat, elég sok részlet ki tud esni az embernek, nem is hinnéd, mennyire másképp emlékszünk a régen látott filmekre. Én ezt a múlt héten láttam, szerintem még egyszer megnézem én is, csak hogy tényleg mindenről beszéjek, amiről szeretnék.

Na, szóval, egészen 1992-ig utazunk vissza, amikor is az amerikai nagyvásznakon feltűnt Bernard Rose kifogástalan horrorfilmje, a "Kampókéz", eredeti címén "Candyman" (a magyarországi bemutató 1993.05.14-én volt). 

Szóval ezt a mozit választottam kezdésnek. Sajnos egyik streaming platform kínálatában sem található meg a film, ami azt jelenti, hogy Magyarországon legálisan csak úgy nézheted meg, ha megveszed vagy kikölcsönzöd az ITunes-ban vagy Youtube-on, esetleg megszerzed dvd-n. A többi, nem leglális lehetőséget pedig biztosan ismered, ezeket itt most nem reklámozom.

Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha filmet nézel, azt a legjobb valamilyen legális formában tenni. És nem csak azért, mert az alkotó megkapja a neki járó pénzeket, hanem mert jobba minőség, ezáltal élvezhetőbb a film, jó esetben kapsz extrákat, kimaradt jeleneteket, "behind-the-scenes" sztorikat, megnézhetetd angolul, szóval rengeteg pozitívuma van, legalábbis az én szememben.

De! Mindenki azt csinál, amit akar.

Tehát, hétfőn kezdünk. Addig is itt van egy VHS előzetes az akkori forgalmazó Mokép-től, kedvcsinálónak:

 

A hétvégére jó filmezést, jó felkészülést.
Ha esteleg érdekel, hogy még milyen filmeket fogok megnézni a fentin kívül, gyere a Facebook oldalmra, itt.
Csá csumi csá!
Faszi, a Filmes Fenegyerek

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyvaszoneshangszoro.blog.hu/api/trackback/id/tr4218458995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása