Nagyvászon és Hangszóró

Nagyvászon és Hangszóró

Heti menetrend itt a blogon

2024. július 31. - Faszi, a Filmes Fenegyerek

Na, tegnap megvolt a Házirend ismertetése, akkor, már mutatom is, hogy milyen menetrend alapján fogjuk a filmeket szétcincálni.

Mint, ahogy a cím is utal rá, egy hét alatt egy filmet beszélünk ki. Jól van, igazából négy nap lesz az adott filmre, az ötödiken jön a következő heti házi feladatod, meg hát akkora kis színeseket tervezek, de inkább jobb, ha levezetem itt neked, hogy mire is gondolok pontosan.

Hétfő: a film fő napja, ismertetőre, összefoglalókra számíts, egyfajta általános körbejárására a filmnek, beszélünk az üzenetéről, a zenéjéről és hogy melyek azok a pontjai a filmnek, ami miatt imádom.

Kedd: a film "negatív" napja, megnézzük, melyek a hibái, hogyan öregedett a sztori, az elbeszélés módja, a trükkök, satöbbi

Szerda: a filmzene napja, az utolsó hangig szétszedjük, hogy lássuk, hogyan működik együtt a filmmel, ellátja e azokat a feladatait, amitől jó egy filmzene.

Csütörtök: a film stábjának a napja, megnézzük a szereplőket, a rendezőt, minden alkotót, hol voltak előtte, hol vannak azóta, az adott mozi hol helyezkedik el a karrierjükben, és bónuszként megnézzük van-e bármilyen öröksége a filmnek, voltak-e folytatások, remake-ek, azok milyenek és így tovább.

Péntek: a film érdekességeinek napja, a forgatás körülményeiről, pletykákról, balhék, melléfogások, minden pletyka, hír, ami érdekes lehet az adott moziról + megkapod a következő heti házi feladatodat, vagyis azt a filmet, aminek majd a következő héten ugrok neki. Így egy hétvégéd lesz megnézni és gondolkodni rajta.

És presze remélem, jössz majd dumálni. 

Cső

Faszi, a Filmes Fenegyerek

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyvaszoneshangszoro.blog.hu/api/trackback/id/tr3818456985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása